Web-shop koji na jednom mjestu predstavlja kreativce iz cijele Hrvatske – štand.hr

Na ovom virtualnom sajmu prodaju se proizvodi i umjetnine izrađene u Hrvatskoj, a najčešće je riječ o unikatima, ručno izrađenima i tradicijskim proizvodima. Svoj štand na platformi besplatno mogu otvoriti samostalni umjetnici, nositelji kućnih radinosti, obrtnici, zadruge, neprofitne ili dobrotvorne organizacije.

Vinkovačka tvrtka START AS d.o.o. svoje je poslovanje započela izradom web stranica za male tvrtke u Vinkovcima i okolici, no danas ponosno ističu kako omogućuju rast tvrtkama kroz najmodernije tehnologije digitalnog marketinga i web developmenta u cijeloj Hrvatskoj. Za njima su četiri godine iskustva, 97 projekata i 76 zadovoljnih klijenata. Svakom klijentu pristupaju individualno, te nude personalizirana rješenja koja su u skladu s klijentovim specifičnim željama i potrebama. Dinamična branša u kojoj posluju zahtjeva stalno usavršavanje, ulaganje u najmodernije digitalne tehnologije, fleksibilnost, te vrlo često i inventivnost.
Upravo inventivnost i sposobnost prepoznavanja potreba tržišta nedavno su START AS d.o.o. nadahnuli na lansiranje jednog potpuno novog proizvoda. Štand.hr je platforma koja na jedome mjestu okuplja kreativce iz cijele Hrvatske. Ondje se prodaju proizvodi i umjetnine u potpunosti ili većim dijelom izrađene u Hrvatskoj, a najčešće je riječ o unikatima, ručno izrađenima i tradicijskim proizvodima. Na platformi svoj virtualni štand mogu otvoriti samostalni obrtnici, odnosno nositelji kućnih radinosti koji sami dizajniraju i izrađuju svoje proizvode, obrtnici koji imaju manje od 20 zaposlenih, te zadruge, neprofitne ili dobrotvorne organizacije. Ideja koja je stajala iza razvoja platforme jest okupiti male proizvođače i omogućiti im predstavljanje njihovih proizvoda, no svaki ujedno dobija i personalizirani web-shop putem kojeg predstavljaju proizvode, sebe i priče koje stoje iza njih. Otvaranje virtualnog štanda je besplatno, a svaki član zajednice ima priliku promovirati i prodavati svoje proizvode bez dodatnih troškova. Platforma naplaćuje proviziju tek nakon što se proizvod proda, tako da je prodavateljima pridruživanje platformi risk-free. Odaziv zainteresiranih za otvaranje virtualnog štanda bio je i viši od očekivanog, te su u START AS d.o.o. iznimno zadovoljni načinom na koji se projekt razvija. Na platformi je trenutno više od 40 malih hrvatskih proizvođača, a plaćanje i dostava proizvoda su maksimalno pojednostavljeni.
Ovaj je start-up donekle bio odgovor na otežano poslovanje mnogih obrtnika tijekom trajanja korona-krize, ali i prilika da se primjenom mrežnih marketinških rješenja ojača tržišna pozicija hrvatskih kreativaca, sama njihova prisutnosti na tržištu, te vidljivosti proizvoda i usluga koje nude.

Skip to content