Politika privatnosti

Politika privatnosti

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. Podružnica Poduzetnički inkubator Vinkovci (u daljnjem tekstu: Poduzetnički inkubator) je trgovačko društvo koje vodi računa o politici privatnosti Vaših podataka te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Ova pravila propisuju kako Poduzetnički inkubator koristi i štiti bilo koje podatke koje nam dostavljate prilikom korištenja ove web stranice, prilikom posjete zgrade Poduzetničkog inkubatora, prilikom rada u tvrtkama stanarima, prilikom sudjelovanja na konferencijama, edukacijama i radionicama koje organizira Poduzetnički inkubator, prilikom ostvarivanja suradnje i partnerstva s Poduzetničkim inkubatorom i prilikom pružanja usluga.

Predano radimo na osiguravanju zaštite vaše privatnosti.

Koristeći ovu mrežnu stranicu, suglasni ste da se ponuđene informacije koriste u skladu sa navedenom Izjavom o privatnosti.

Druge mrežne stranice koje mogu biti povezane sa našom mrežnom stranicom nisu obuhvaćene ovom Izjavom o privatnosti. Savjetujemo posjetitelje tih mrežnih stranica da pročitaju dio o politikama privatnosti svake mrežne stranice prije nego li im dostave bilo što od svojih osobnih podataka.

1. Prikupljanje podataka

Web stranicom www.inkubator-vinkovci.eu upravlja Poduzetnički inkubator.

Ova stranica vas informira u vezi prikupljanja i obrade osobnih podataka koje primamo od korisnika navedene stranice, posjetitelja zgrade Poduzetničkog inkubatora, stanara i njihovih zaposlenika, sudionika konferencija, edukacija i radionica, pružatelja usluga, vanjskih suradnika i partnera.

Kao korisnik internetske stranice niste obvezni dati svoje osobne podatke da biste koristili ovu mrežnu stranicu. Prikupljamo samo osobne podatke koje dobrovoljno dajete putem kontakt forme, putem elektronske pošte ili putem telefona kako bi odgovorili na

Vaš upit i kontaktirali Vas, u tom slučaju podatke koje prikupljamo o Vama su ime, prezime, e-mail adresa ili broj telefona. Ne prikupljaju se podaci o vašem identitetu tijekom preuzimanja dokumentacije dostupne za download s naše web stranice.

Ukoliko ste stanar ili zaposlenik stanara Poduzetničkog inkubatora, posjetitelj zgrade

Poduzetničkog inkubatora prikupljamo podatke o vama promatranjem (npr. putem video nadzora). To su video snimke koje prikupljamo u svrhu smanjenja izloženosti osoba riziku razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja. Prikupljanje video snimaka činimo zbog očuvanja pravnih interesa kao što su vaša sigurnost i sigurnost naših zaposlenika, zaštita stanara i njihovih zaposlenika, zaštita vaše osobne i imovine tvrtke Poduzetničkog inkubatora. Podaci o osobama prikupljene sustavom video nadzora izvan njihove zakonske namjene se ne smiju koristiti.

Ukoliko postanete stanar Poduzetničkog inkubatora, osobni podaci koje prikupljamo o Vama su ime i prezime odgovorne osobe, e mail ili OIB. Svrha ove obrade osobnih podataka je sklapanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora te slanje obavijesti putem e maila vezano za promjene koje se tiču stanara.

Kao sudionik konferencije, edukacije ili radionice dajete svoje osobne podatke kao što su ime i prezime, kontakt, potpis i fotografija. Fotografija nije izravno usmjerena na točno

određenu osobu kojom se ona ciljano izdvaja iz mase, nego se radi o skupnoj fotografiji. Svrha prikupljanja ovih osobnih podataka je izvršavanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i provedba projekta te kontaktiranje u svrhu sudjelovanja na budućim događanjima.

Ukoliko ste pružatelj usluga osobni podaci koje prikupljamo o Vama su ime i prezime odgovorne osobe, ime i prezime zaposlenika ovlaštenog za pružanje usluge, kontakt podaci kao što su broj telefona ili e mail, OIB i IBAN ukoliko se radi o fizičkoj osobi. Svrha prikupljanje ovih osobnih podataka je nabava robe, radova i usluga.

Poduzetnički inkubator prikuplja i osobne podatke vanjskih suradnika i partnera kao što su ime i prezime, broj telefona i e mail. Svrha prikupljanja ovih osobnih podataka je ostvarivanje poslovne komunikacije.

Ne traže se podaci koji se odnose na rasu ili etničku pripadnost, vjerska uvjerenja, kažnjavanje, fizičko ili mentalno zdravlje ili seksualnu orijentaciju.

Možemo direktno prikupljati analitičke podatke, ili koristiti analitičke alate ili usluge trećih strana, kako bi nam pomogli mjeriti promet i trendove korištenja stranice. Analitički alati mogu se koristiti samo na temelju privole.

Poduzetnički inkubator obrađuje osobne podatke na temelju Privola ispitanika, Pravnih obveza, Legitimnog interesa voditelja obrade ili treće strane, Izvršavanja ugovora u kojem je ispitanik stranka, Izvršavanja obveza i ostvarivanja posebnih prava voditelja obrade ili ispitanika u području radnog prava i prava o socijalnoj sigurnosti te socijalnoj zaštiti.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti Poduzetnički inkubator i/ili naši pouzdani partneri, sve u skladu sa važećim propisima Republike Hrvatske.

2. Kako koristimo podatke koje prikupljamo o Vama

Svoje osobne podatke koje nam dajete putem ove mrežne stranice, e-maila ili broja telefona, kako bi pristupili određenim sadržajima, sudjelovali na nekom događaju, edukaciji, savjetovanju, odgovorili na upitnik ili tražili određene informacije koristit ćemo isključivo u svrhu obrade Vašeg zahtjeva te poboljšanja ove mrežne stranice i unapređenja usluga koje Vam nudimo.

3. Korištenje „kolačića“

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini, Poduzetnički inkubator koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu web stranicu. Više o kolačićima pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

4. Vrijeme trajanja izjave o privatnosti

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo obrađivati vaše osobne podatke sukladno naznačenoj svrsi. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna. Vaše osobne podatke nećemo zadržavati dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihova korištenja.

5. Davanje podataka trećim osobama

Vaše osobne podatke ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo, ne dijelimo i ne dostavljamo trećim osobama bez Vašeg izričitog dopuštenja. Osobni podaci mogu se dati na uvid regulatornim i drugim vladinim agencijama ili trećim osobama kada je to nužno da bi se ispunile zakonske ili regulatorne obveze, odnosno na zahtjev nadležnih tijela. Ako nam dostavljate svoje osobne podatke preko ove mrežne stranice, pristajete na davanje vaših osobnih podataka za gore navedene svrhe.

6. Vaša prava

Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor i pravo na prenosivost podataka. Ukoliko smatrate da se Vaša prava ne poštuju imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U svakom trenutku imate pravo zahtijevati pristup Vašim osobnim podacima i mijenjati ih, ograničiti obradu te zahtijevati brisanje iz baze podataka. To možete učiniti tako da pošaljete zahtjev elektroničkom poštom na info@inkubator-vinkovci.eu pisanim putem ili osobno dolaskom na našu adresu Dragutina Žanića Karle 16, 32 100 Vinkovci.

7. Kako štitimo osobne podatke

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Održavamo administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu koja je stvorena kako bi zaštitila osobne podatke od nenamjernih, neovlaštenih i nezakonitih izmjena, otkrivanja, korištenja ili gubitka.

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim Pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha.

Poduzetnički inkubator će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje Poduzetnički inkubator na čuvanje podataka.

Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvan sudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. Poduzetnički inkubator će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

8. Zaštita privatnosti djece

Poduzetničkom inkubatoru je važna zaštita privatnosti djece na internetu. Naše mrežne stranice, na koje se odnosi ova politika zaštite privatnosti, nisu namijenjene za korištenje osobama mlađima od 16 godina. Naša politika nije namjerno prikupljati ili zadržavati podatke o bilo kojoj osobi mlađoj od 16 godina.

9. Poveznice na druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Molimo vas da uzmete u obzir da kada napustite naše stranice više nemamo kontrolu i nismo odgovorni za zaštitu privatnosti ili drugih informacija koje su predstavljene na tim stranicama. Molimo Vas da provjerite izjave o privatnosti tih stranica.

10. Newsletter

Poduzetnički inkubator bi vam želio poslati informacije o našim aktivnostima i novostima za koje bi mogli biti zainteresirani. Imajte na umu da u svakom trenutku možete odustati od primanja istih koristeći svoja prava iz poglavlja 6. ovih pravila.

11. Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše Politike privatnosti obavijestit ćemo vas o tome putem ove mrežne stranice i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Posljednja izmjena ove politike je 05.11.2020. godine.

12. Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja ili Vas brine zaštita Vaših podataka,

Tel: 032/443 010

E-mail: info@inkubator-vinkovci.eu

Adresa: Dragutina Žanića Karle 16, 32100 Vinkovci

Skip to content