Programom “Poslovni razvoj i inovacije” hrvatskim će se tvrtkama dodijeliti više od 20 milijuna eura. Fokusna područja ulaganja i razvoja bit će zelena industrijska inovacija (proizvodna industrija) i plavi rast (pomorski, mali turizam i više). Ovo će također biti prva prilika za hrvatske tvrtke da uspostave čvrste odnose s norveškim tvrtkama, sveučilištima i centrima za istraživanje i razvoj za razmjenu znanja i najbolje prakse.

O programu:

“Poslovni razvoj i inovacije Hrvatska” je program poslovnog razvoja koji ima za cilj povećati stvaranje vrijednosti i održivi rast u hrvatskom privatnom sektoru. Program se financira iz norveških bespovratnih sredstava i dio je bespovratnih sredstava EGP-a i Norveške 2014.-2021. Pročitajte više o bespovratnim sredstvima EGP-a i Norveške. Daljnji upiti mogu se uputiti putem e-mail adrese Programa: cro.innovation@innovationnorway.no

Prvi poziv za ovaj projekt već je dovršen, a drugi je najavljen za ovaj mjesec. Za više informacija pročitajte pretprijavu.

Važna informacija

Mogućnosti sufinanciranja od strane HBOR-a: prijavitelji mogu sufinancirati projekte HBOR-ovim programom kreditiranja.

Regionalni informativni sastanci planirani su za studeni. Nakon pokretanja drugog poziva organizirat će se informativne radionice diljem Hrvatske. Molimo prijavite se putem linkova ispod:
04.11.2021 9.00 Osijek
08.11.2021 13.00 Zadar
09.11.2021 9.00 Split
11.11.2021 12.00 Zagreb
16.11.2021 12:00 Opatija
17.11.2021 10:00 Rovinj
23.11.2021 10.00 Varaždin
25.11.2021 10.00 Koprivnica

U prvom dijelu Infodana u Osijeku bit će predstavljen program Business Development and Innovation Croatia te će zainteresirani dobiti relevantne informacije o programu, povodom objave Drugog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta, dva fokusna područja Programa.

Ovaj dio programa namijenjen je isključivo malim i srednjim poduzećima, te velikim poduzećima s maksimalno 25% javnog vlasništva koji žele ulagati u:

  • inovativne tehnologije/rješenja/proizvode/usluge (novo na tržištu), i/ili
  • novu inovativnu tehnologiju/rješenja/proizvode (novo za tvrtku).

Drugi dio Infodana namijenjen je predstavljanju programa Energija i klimatske promjene te pripadajuća dva poziva na dostavu projektnih prijedloga (Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije te Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije), kao i pružanju relevantnih informacija o pozivima zainteresiranoj javnosti, odnosno potencijalnim prijaviteljima. Prijavitelj može biti svaki pravni subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u Hrvatskoj, a koji želi ulagati u tehnologije kojima se promiču obnovljivi izvori energije.

Obzirom na kratak rok za prijavu za informativni sastanak, koji će se održati u četvrtak, 4. studenoga, u 9 sati, u hotelu Waldinger, na adresi  Županijska ul. 8, u Osijeku, molimo sve zainteresirane da nam se jave, pa ako bude dovoljno prijava organizirat ćemo ovakav sastanak i u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci.

    Skip to content