U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci održan je posljednji ovogodišnji meetup Udruge VVIT  na kojem je gost predavač bio Toni Trivković, predsjednik udruge Split Tech City. Tijekom jednosatnog predavanja Toni je podijelio svoja iskustva u izgradnji zajednice, planove za budućnost i savjete za daljnji rast.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio Saša Salamon, predsjednik udruge VVIT, pritom naglašavajući važnost ovakvih okupljanja s ciljem kvalitetnijeg umrežavanja svih dionika uključenih u razvoj lokalnih IT zajednica.

Dolasku Tonija u Vinkovce prethodilo je sudjelovanje Vice Božića na panelu u sklopu Festivala tehnologije i poduzetništva u Splitu, nakon kojeg je postignut dogovor da se ovakav jedan meetup održi u Vinkovcima.

Ističući posvećenost interesima zajednice i važnost brze razmjene informacija, Toni je u nastavku opisao nastanak udruge Startup i brenda Split Tech City koji od 2010. godine u Splitu okuplja i povezuje IT stručnjake i one koji to tek žele postati.

Nedavno predstavljen novi vizualni identitet u prvi plan stavlja autentičnost i jasno komunicira kulturu i prednosti Splita te na taj način podržava sve aktivnosti koje Udruga provodi.

Nakon više od 150 održanih meetupa, predavanja i edukacija koji su povezali preko 1000 pojedinačnih članova i tvrtki, Toni je istaknuo nužni iskorak iz lokalnih okvira u globalni tehnološki hub koji putem sadržaja na engleskom jeziku privlači tvrtke i digitalne nomade iz cijelog svijeta u Split.

Meetupu su prisustvovali i predstavnici udruga Osijek Software City i Connect IT iz Slavonskog Broda te na taj način omogućili da po prvi puta okupimo na jednom mjestu IT udruge iz više gradova.

 

Skip to content