U Maloj vijećnici Grada Vinkovaca potpisan ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje postojeće stambene zgrade u zgradu poduzetničkog inkubatora Vinkovci, koji je potpisan u okviru projekta ”Poduzetnički inkubator Vinkovci”.

Ukupna vrijednost projekta je 21.351.779,28 kuna od čega bespovratna sredstva čine visokih 19.954.932, 01 kuna, dok Grad Vinkovci kao nositelj projekta osigurava preostali iznos. Partneri na projektu su Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca Via d.o.o i Tehnološki park Vinkovci. Ukupna cijena izvođenja radova iznosi 16.474.802,20 kuna, a posao rekonstrukcije i dogradnje dobila je domaća tvrtka Suhomont d.o.o.

Gradonačelnik Ivan Bosančić izjavio je kako je ovo vrlo važan projekt za Vinkovce te kako će sada novi poduzetnici imati priliku ostvariti svoje poduzetničke ideje. ”Poduzetnički inkubator je mjesto na kojem će se rađati i stvarati novi poduzetnici. Iako je ovaj projekt po svojoj prirodi gospodarski projekt, ja ga vidim kao i jednu od demografskih mjera. Želja mi je da inkubator popunimo novoosnovanim poduzećima s mladim osobama, koji su završili svoje školovanje i žele se baviti poduzetništvom. Cilj je olakšati poslovanje novim poduzetnicima i potaknuti otvorenje novih radnih mjesta, a na taj način ćemo zadržati mlade na ovom prostoru i omogućiti im da u svom gradu imaju kvalitetne uvjete za rad i ostvarivanje svojih ambicija i poslovnih ideja ”, istaknuo je gradonačelnik.

Cilj projekta je razvoj visoko kvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama.

Skip to content