Pozivamo vas  24.11.2022. godine s početkom u 18:00h u Poduzetnički inkubator Vinkovci na besplatno javno predavanje u suradnji sa Predragom Kvolikom “Kako SME može biti ravnopravan velikim korporacijama”, namijenjen je prvenstveno poduzećima s manje od 100 zaposlenika, koji posluju sa “velikima”.  Predrag je čovjek s nekoliko karijera, a trenutno je u trećoj godini uspješnog poslovanja kao Senior Human Resources Generalist, pod svojim brandom Pozitivni pomak.

Često “veliki”, pri tome mislimo na osobe koje rade u odjelu nabave “velikih”, zaboravljaju da SME ima pravo na život, pa ih “ucjenjuju”, više da pokažu svoju osobnu moć, nego što to korporacije stvarno potiču.

SME, pritisnut svakodnevnim obavezama, popušta pod pritiscima za spuštanje cijena, što ih na duge staze dovodi do ruba opstanka.

Naravno, ima tome lijeka, a to nisu ljutnja, strah ili neke druge emocije, nego razumijevanje razloga zahtjeva “velikih”, odabira odgovarajuće taktike odvraćanja i primjene prikladnih metoda “razoružavanja” osoba unutar “velike” kompanije, a to su uvijek komunikacije, dokazi i mrvica “psihološkog” pristupa.

Možda je najbolja taktika Pareto princip poslovanja, o čemu ćemo dodati par riječi.

Prijedlozi za “popravljanje” položaja u pregovorima, mogu se iskoristiti i kod traženja novih kupaca i kod razvoja poduzeća, ali o tome ćemo jaaakooo malo govoriti, jer nešto moramo ostaviti i za idući put.

Dođite, predavanje će biti s mnogo primjera , šala i dobrog druženja.

Svoj dolazak potvrdite nam na e-mail info@inkubator-vinkovci.eu

Poduzetnički inkubator, “Kako SME može biti ravnopravan velikim korporacijama”, 24.11., 18h – vidimo se!

Skip to content