Voditelj Poduzetničkog inkubatora Krunoslav Josip Čačić naglašava kako je cilj stvaranje pozitivne poduzetničke klime

Poduzetnički inkubator Vinkovci otvoren je u veljači, a ima za cilj poboljšanje dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima s ciljem njihovog olakšanog rasta i i razvoja i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Voditelj Poduzetničkog inkubatora Krunoslav Josip Čačić pojasnio nam je kako je interes za prostor u Poduzetničkom inkubatoru velik.

„Na našim stranicama je otvoreni natječaj koji nema roka, tako da se prijave za prostor u Poduzetničkom inkubatoru mogu slati i dalje. Naime, bilježimo veliki interes za prostor, no nisu sve djelatnosti s kojima se poduzetnici javljaju prihvatljive za prostore koje nudimo. Uz to u poduzetništvu, koje je vrlo dinamično posebice u ovim vremenima uvijek ima izmjena, otvaranja i zatvaranja te stanari dolaze i izmjenjuju se, no prema sadašnjem interesu mislim kako ćemo do kraja godine biti popunjeni“ naglašava Čačić.

Niski troškovi zakupa prostora, super brzi internet, najam konferencijskih dvorana te organizacijska i savjetodavna pomoć dio su usluga koje poduzetnicima pruža ovaj objekat.

„Inače Poduzetnički inkubator pruža i poslovno savjetovanje i uvijek pozivam mlade poduzetnike s idejom da nam se jave i rado ćemo im pomoći savjetima, idejama, umrežavanjem i povezivanjem s poduzetnicima. To je zapravo najvažniji cilj ovog prostora on treba biti hub ideja, poduzetničkih priča, inicijativa i stvaranja dobre poslovne klime za start up poduzetničke pothvate. Podsjećam kako Poduzetnički inkubator nudi i coworking prostor što za sada nije dovoljno iskorišteno i tu vidim dodatni potencijal.  Također naše konferencijske dvorane na raspolaganju su svima za poslovne sastanke, konferencije i skupove. Veseli me što ćemo uskoro u našem inkubatoru imati jedno IT događanje odnosno Meet up, koji organizira jedan od naših stanara, a najavljena su još neka manja događanja i predavanja što veseli, posebice kada znamo kako su gotovo sve konferencije i predavanja i druženja otkazana zbog pandemije. Moram reći kako je naš prostor prilagođen i ovdje se mogu ispoštovati sve epidemiološke mjere potrebne za organizaciju sastanaka i konferencija. Ovo je izazovna godina, no mi se trudimo i u ovim uvjetima poticati i njegovati svaku poduzetničku inicijativu i pothvat, a posebice sve mlade IT start up ideje te ponavljam poziv svima Poduzetnički inkubator postoji zbog vas i vama je na raspolaganju i usluzi, slobodno nam se javite naša vrata su vam uvijek otvorena“ zaključuje voditelj Poduzetničkog inkubatora te poziva sve mlade poduzetnike i start up tvrtke da se jave i iskoriste usluge koje im se nude.

Leave a comment

Skip to content