Tehnološki park Vinkovci, u sklopu projekta “Poduzetničko informiranje i umrežavanje” organizira 28 informativnih radionica, pet okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja. U prvoj informativnoj radionici održanoj u dvorani Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, učenike Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, direktor Tehnološkog parka Josip Gilja upoznao je s prvim korakom prema poduzetništvu.

U istoj dvorani jučer je radionicu na temu “Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja” održao Damir Bočak, dipl. oec., voditelj odjela za računovodstveno-knjigovodstvene poslove u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., podružnica Poduzetnički inkubator Vinkovci. Radi se o prvoj od dvije najavljene radionice na ovu temu.

“Radionica je prvenstveno namijenjena poduzetnicima početnicima s naglaskom na mikro, mala i srednja poduzeća. Na ovaj način pokušavamo pomoći poduzetnicima i približiti im vrlo važan dio njihovog poslovanja”, naglasio je Bočak i dodao kako su financijski izvještaji ogledalo poslovanja poduzeća i njihovom pravilnom analizom može se uspješnije upravljati poduzećem i donositi ispravne poslovne odluke.

“Veliki broj poduzetnika financijske izvještaje doživljava prvenstveno kao obvezu prema državi ili kreditnim institucijama zaboravljajući kako su prije svega sredstvo poslovnog odlučivanja. Temeljni financijski izvještaji predstavljaju podlogu i polaznu osnovu za analizu poslovanja poduzeća s ciljem informiranja korisnika o financijskom položaju i uspješnosti poduzeća. Kvalitetna analiza financijskih izvještaja omogućuje i kvalitetnu procjenu  budućih poslovnih poteza s ciljem daljnjeg razvoja i rasta poduzeća. Upravo zbog nedovoljne upućenosti poduzetnika u sadržaj i analizu financijskih izvještaja nastaju brojni problemi u njihovom poslovanju”, rekao je Bočak.

Projekt “Poduzetničko informiranje i umrežavanje” financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt doprinosi razvoju poduzetničkih alata s ciljem povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Skip to content