Prilike za sufinancirane i besplatne obrazovne programe

Jedino što je u životu stalno jest – promjena. Izreka seže još u doba grčkih filozofa, ali u 21. stoljeću, a posebno tijekom protekle godine koju je označila borba s pandemijom te navikavanje na novo normalno koje je uslijedilo, čini se istinitijom no ikada

Promjena je stalna u svim aspektima života, a posebice u radnom okruženju. Svjedoci smo stalnih promjena kako zakonskih tako i tržišnih i inovacijskih te potrebe za pravovremenim usklađivanjem s navedenim promjenama. Iz navedenog postaje sasvim jasno da niti jedan sektor, industrija, poslodavac i, u konačnici, pojedinac u društvu ne smije zanemariti značaj cjeloživotnog obrazovanja. Konstantan razvoj novih i unaprjeđenje postojećih vještina i znanja postao je imperativ u suvremenom dobu oblikovanom brzim razvojem tehnologije, napretkom znanosti i eksplozijom informacija.
Izreci zato možemo dodati da je, osim promjene, u ljudskom životu stalna i potreba za obrazovanjem, a prvi korak u budućnost možemo učiniti već danas ukoliko prepoznamo i iskoristimo prilike koje su nam na dohvat ruke.
U takvim okolnostima, obrazovanje postaje jedan od presudnih faktora koji određuje kvalitetu poslovnog, ali i privatnog života suvremenog čovjeka te, kao jedno od temeljnih ljudskih prava, ne smije postati predmet manipulacija ili luksuz rezerviran za privilegirane pojedince.
Ovu su nužnost prepoznale institucije Europske unije, ali i lokalni dionici, što je dovelo do toga da je ponuda obrazovanja odraslih danas raznovrsnija i inkluzivnija no ikada prije.
Jedna od ustanova koja kontinuirano širi svijest o važnosti cjeloživotnog obrazovanja te promiče dostupnost obrazovnih prilika za sve skupine i slojeve društva na području Istočne Hrvatske, ali i na nacionalnoj i internacionalnoj razini, putem suradnje s europskih partnerima, jest Učilište Studium. Osim provođenja 112 programa iz niza različitih sektora, Učilište Studium posvećeno je implementaciji projekata koji suvremene programe usvajanja ili usavršavanja postojećih vještina čine lako dostupnima svim, pa čak i najranjivijim skupinama u društvu.
Polaznicima se tako nudi prilika sufinanciranja ili potpuno besplatnog pohađanja programa usmjerenih na razvoj novih ili unaprjeđenje postojećih kompetencija neophodnih na suvremenom tržištu rada. Na taj se način otvaraju nove prilike za poslodavce koji žele educirati svoje zaposlenike ili nezaposlene pojedince koji žele pomoću novih znanja i vještina povećati kvalitetu života.
Osim usmjerenosti na polaznika Učilište Studium pruža podršku i poslodavcima koji često nisu upoznati sa mogućnostima sufinanciranja edukacija za svoje zaposlenike.
Danas postoje brojne mogućnosti koje nude sufinanciranje obrazovanja novih ili postojećih zaposlenika od 50% do čak 100%.
Nakon što se zajedno s poslodavcem utvrdi potreba za određenim usavršavanjem novih ili postojećih zaposlenika, učilište poslodavca vodi kroz proces odabira najbolje moguće opcije sufinanciranja obrazovanja te pruža podršku kroz cjelokupan proces, od prijave do same dodjele, te kroz čitav proces obrazovanja do krajnjeg cilja stjecanja potrebnih znanja i kompetencija traženih od poslodavca.
Ukoliko želite ugovoriti sastanak ili su vam potrebne dodatne informacije, kao i savjetovanje te vođenje kroz čitav proces obrazovanja kontaktirajte Učilište Studium na brojeve telefona +385 32 617 100, +385 91 376 1661, putem e-maila vinkovci@uciliste.net ili posjetom na adresi Ljudevita Gaja 18 Vinkovci.
Osim u Vinkovcima Učilište Studium posluje i na drugim lokacijama (Vukovar, Osijek, Županja, Bjelovar), a više informacija možete pronaći i na službenoj mrežnoj stranici www.uciliste.net ili društvenim mrežama Učilišta te putem e-mail adrese info@uciliste.net .

 

Skip to content