Pravo na zakup poslovnog prostora Poduzetničkog inkubatora imaju poduzetnici početnici, postojeći poduzetnici i poduzetnici čija proizvodnja nema negativan utjecaj na okoliš

Napomena:
Popis preostalih prostora na raspolaganju za najam, ažurirano 16.3.2021.

Redni brojEtaža zgradeNamjena prostoraPovršina (m²)

Svi smještajni kapaciteti Poduzetničkog inkubatora su popunjeni.

Otvaranjem Poduzetničkog inkubatora Vinkovci su postali bogatiji za još jednu ustanovu koja će novoosnovanim tvrtkama pomoći u daljnjem razvoju i jačanju na hrvatskom tržištu. Upravo to i jeste glavna misao vodilja osnivanja poduzetničkog inkubatora, koji svojim „stanarima“ omogućuje brži napredak uz smanjivanje troškova. Iz Poduzetničkog inkubatora Vinkovci uputili su novi Javni poziv za zakup poslovnog prostora, za preostala dva proizvodna prostora i šest ureda.

Uredski prostori opremljeni su uredskim namještajem za minimalno jedno radno mjesto. Pravo na zakup poslovnog prostora Poduzetničkog inkubatora imaju poduzetnici početnici, postojeći poduzetnici i poduzetnici čija proizvodnja nema negativan utjecaj na okoliš.

Trenutno u Poduzetničkom inkubatoru već se nalaze stanari, koji koriste sve prednosti ovog prostora, a koji se nalazi na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Jedan od njih je i tvrtka Terracibalae Nova vlasnika Tomislava Mustapića, koja se bavi s ukupno pet djelatnosti i zapošljava 35 djelatnika u dvije tvrtke.

Odlučili smo se za inkubator kako bi mogli upravljati poslovanjem s jednog mjesta. Prednosti su kompletna infrastruktura, potpuno opremljeni moderni prostor sa svim pratećim sadržajima. Iznimno smo zadovoljni suradnjom sa svim djelatnicima inkubatora, prvenstveno njihovom pristupačnosti i pomoći u rješavanju tekućih poslova na dnevnoj bazi i razumijevanju naših potreba i udovoljavanju istih“, ističe Mustapić, koji je pozvao buduće stanare da se jave u poduzetnički inkubator s potpunim povjerenjem u djelatnike, uslugu, tehničku podršku, koja će im sigurno olakšati budući rad i postizanje boljih rezultata za njihovo ali i opće dobro.

Sličnog mišljenja je i Vedrana Mišić vlasnica obrta za proizvodnju i usluge LjuLja, koji je osnovan ove godine. LjuLja je prva tekstilna ljuljačka na tržištu RH gdje su postali najprepoznatljiviji brend ljuljački za djecu, a uz vlasnicu zaposlena je još jedna djelatnica. 

Poduzetnički inkubator se u našim planovima pojavio slučajno, ali činio se kao izvrsna prilika za početak poslovanja, tako da sam se odlučila prijaviti. Lokacija i činjenica kako je prostor u potpunosti pripremljen za obavljanje proizvodne djelatnosti, za što je meni i trebao, bila je najveća prednost za mene. Inkubator ispunjava svoju glavnu svrhu, pruža mi prikladan prostor za najosjetljivije razdoblje mog poslovanja, po trenutno prihvatljivoj cijeni. Za bilo kakva pitanja se mogu javiti voditelju koji je uvijek dostupan i voljan pomoći“, ističe Mišić i dodaje kako je imati svoj posao nešto što je oduvijek željela i nije joj krivo što je učinila taj korak. Da, taj posao nikada ne završava i uvijek radiš, ali ako voliš to što radiš onda ti to i nije teško. 

Poduzetnički inkubator Vinkovci na raspolaganje poduzetnicima nudi pet proizvodnih prostora ukupne površine 759,70 kvadrata, čak 13 uredskih poslovnih prostora i coworking prostor sa šest radnih mjesta ukupne površine 1.388,08 kvadrata, upravni dio zgrade ukupne površine 97 kvadrata, a tu su još konferencijska dvorana i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja, obje veličine 100 metara četvornih.

Vinkovački inkubator nudi poslovne prostore visoke opremljenosti, ali i stručnu podršku poslovnog savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije i promidžbe potrebne malim i srednjim poduzetnicima u najkritičnijim početnim fazama razvoja njihovih poduzeća.

U ovom trenutku u Poduzetničkom inkubatoru nalazi se osam tvrtki i to tri proizvodne te pet uslužnih. Neizmjerno nam je drago da je jedna od tvrtki i Agro klaster koji na neki način predstavlja i okuplja većinu poljoprivrednika iz naše županije te se u njihovim prostorima radi pakiranje poljoprivrednih proizvoda, a na njihovim policama nalaze se razni prehrambeni poljoprivredni proizvodi. Tu su i obrt Mamino te obrt Ljulja na koje smo ponosni da su kod nas, jer radi se o dvije mlade hrabre žene koje su se usudile ući u svijet poduzetništva. Što se tiče uslužnih tvrtki u ovom trenutku tu su tri tvrtke koje se bave projektiranjem, nadzorom i drugim stvarima vezanim za građenje, zatim jedna tvrtka koja ima više djelatnosti, a kod nas je smjestila svoj centralni ured pa od sada cjelokupno poslovanje vode s jednog mjesta, a tu je i tvrtka GoAds koja se bavi digitalnim oglašavanjem,“ ističe voditelj Poduzetničkog inkubatora Krunoslav Josip Čačić koji naglašava kako je stvaranje povoljnog ozračja za investicije i otvaranje novih radnih mjesta jedan je od glavnih ciljeva projekta Poduzetničkog inkubatora Vinkovci koji će doprinijeti zaustavljanju negativnog trenda iseljavanja mladih.

Javni poziv i pripadajuće dokumente preuzmite u nastavku:

Komentiraj

Skip to content