U prostorijama Poduzetničkog inkubatora večeras je održano predavanje pod nazivom “Kako iskoristiti potencijale Slavonije u duhu Industrije 4.0”. Održao ga je zagrebački profesor Nedeljko Štefanić koji je istaknuo kako je važno novac iz Europskih fondova usmjeriti i prema malim i srednjim poduzetnicima.

„Važno je okupiti stakeholdere, vidjeti kako će proći današnje predavanje i onda stratešku viziju koju ćemo danas spomenuti povezati s realnim subjektima i transformirati ih u ono što mi hoćemo. Akcijski plan će se sastojati od aktivnosti, koji će biti stakeholderi prisutni, kako će se odvijati vremenski, koji su ciljevi koje moramo postaviti i kako ćemo pratiti jesmo li to uspjeli postići“, pojasnio je Nedeljko Štefanić, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu dodavši kako je na predavanju prisutan ICT sektor. Napominje kako je Slavonija dosta jaka po ICT tvrtkama, a ICT sektor i digitalizacija su izuzetno važni i dosta europskog novca ići će prema tom smjeru. „Taj novac želimo preko ICT sektora usmjeriti prema malim i srednjim poduzetnicima kako bi oni od toga imali koristi“, dodaje.

Cilj je danas, pojašnjava profesor, okupiti sve resurse, odnosno Slavoniju, povezati i prepoznati koji su to potencijali koji se tu nalaze, koje su mogućnosti digitalnih tehnologija, to povezati, vidjeti koje novce imamo u next generation koje možemo iskoristiti i ta sredstva uzeti kroz projekte i ovdje implementirati kako bi stvari išle na bolje. Sredstvima EU možemo obnoviti i gospodarstvo.

Poduzetnički inkubator Vinkovci u ovom trenutku ima osigurane sve uvjete za organizaciju događaja za 30 ljudi i to je jedan od razloga zbog kojega je ovaj događaj organiziran u njihovim prostorima. Dodajmo još i kako je organizator predavanja, Vice Božić, jedan od stanara Poduzetničkog inkubatora i predsjednik udruge VVIT, stoga je ovakav slijed događaja bio logičan.

„IT je uvijek zanimljiv i veselim se svim događanjima vezanim uz ovu industriju jer mislim može čuda napraviti u svemu, pa i u ovoj našoj Slavoniji. Poduzetnički inkubator može se pohvaliti da s današnjim danom ima samo tri ureda slobodna, deset ureda je zauzeto i svih pet proizvodnih prostora, pa smo premašili sve ciljeve zadane projektom i za 2020. i 2021. godinu. Ono čemu se nadam i što očekujem je da ćemo do kraja godine biti do kraja popunjeni“, rekao je Krunoslav Josip Čačić, voditelj Poduzetničkog inkubatora Vinkovci.

Izvor: Novosti.hr

Leave a comment

Skip to content