Gradnja poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima, vrijednog 21,3 milijuna kuna, koja je počela ljetos, dobro napreduje, a očekuje se da bi inkubator prve poduzetnike mogao primiti krajem iduće godine, rečeno je u ponedjeljak dok je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obilazio gradilište.

  • Poduzetnički inkubator je institucija koja će sigurno dignuti vrijednost vinkovačkog poduzetništva. Nadamo se da će uz Tehnološki park inkubator pridonijeti razvoju gospodarstva i poduzetništva u Vinkovcima, rekao je Bosančić.

Po riječima obnašatelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca Marka Jurete, od predviđenih 21,3 milijuna kuna nepovratno je iz Europske unije 19,9 milijuna, a preostali potreban iznos osigurava Grad.

  • Cilj projekta je razvoj visokokvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama, rekao je Jureta.

Izgradnja i rekonstrukcija poduzetničkog inkubatora sastoji se od rekonstrukcije postojeće zgrade te izgradnje novog dijela. U rekonstruiranoj zgradi bit će ugostiteljske prostorije i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđene su poslovne prostorije za manje proizvodne i servisne djelatnosti, ukupno 14 poslovnih prostorija namijenjenih uslužnim djelatnostima te pet prostorija za proizvodne djelatnosti, rekla je voditeljica projekta Melita Meštrović. Radovi i opremanje zgrade trebali bi završiti 1. prosinca 2019.

Skip to content