Obilježavajući prvu godinu svoga poslovanja, Poduzetnički inkubator Vinkovci pokrenuo je projekt jedinstven na području Hrvatske – izdavanje poslovnog glasila Inkubator VK. Primarna misao vodilja prvoga broja bila je predstaviti stanare Poduzetničkog inkubatora, ali i određeni broj tvrtki koje posluju van njega.

“U prvom broju primarna misao vodilja bila je predstaviti poduzetnike koji su se smjestili u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci. To su sve mahom mladi i odvažni ljudi koji su se usudili ući u svijet poduzetništva bez obzira na korona krizu i mi kao Poduzetnički inkubator ponosni smo na njih i želimo da svi koji pročitaju naš InkubatorVK čuju za njih”, naglasio je voditelj poduzetničkog inkubatora Vinkovci Krunoslav Josip Čačić.

Na području grada Vinkovaca posluje gotovo 1600 poslovnih subjekata, a Inkubator VK pokrenut je s ciljem podizanja poduzetničke klime i umrežavanja poduzetnika. Poduzetnički inkubator Vinkovci prvi je i jedini inkubator u Hrvatskoj koji izdavanjem besplatnog poslovnog izdanja ne samo da ispunjava svoju misiju marketinške promocije mladih poduzetnika nastanjenih u Inkubatoru i Tehnološkom parku, nego i svim drugim poduzetnicima grada Vinkovaca nudi relevantne informacije o nizu mjera, događanja i aktivnosti koje su tim poduzetnicima bitne, te na taj način daje svoj doprinos razvoju poduzetništva na području grada Vinkovaca.

Ideju je ispred Grada Vinkovaca podržao i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je između ostaloga naglasio važnost razvoja gospodarstva na ovom području i još jednom potvrdio kako će Grad nastaviti s potporom posebice mladih gospodarstvenika koji su tek zakoračili u poslovni svijet.

“Izdanje koje je priredio Inkubator promovira poduzetništvo, umrežava poduzetnike,i potiče mlade ljude na pokretanje poduzetničkog pothvata na temelju dobrih primjera. Kroz glasnik na lokalnom terenu doznaju informacije iz sfera lokalne uprave, poduzetničke potpore na svim razinama, ali i doznaju što sve tvrtke u Vinkovcima rade”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Planirano je da Inkubator VK izlazi tri puta godišnje, a dostavljat će se svim tvrtkama, obrtima i Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima potpuno besplatno.

Prelistajte časopis:

Skip to content