Jedan od strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije je projekt izgradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj (RCDR). Partneri u projektu su Grad Vinkovci i Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije u kojoj je održan radni sastanak na temu Poduzetnički start-up inkubator koji će biti jedan od dijelova projekta Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj. Na sastanku se razgovaralo o raspodjeli poslovnog prostora te opremanju budućeg inkubatora, ali i o primjerima dobre prakse kao što je Poduzetnički inkubator Vinkovci.

“Drago nam je što aktivno sudjelujemo u ovako velikom projektu, a svojim iskustvom stečenim u vođenju vinkovačkog poduzetničkog inkubatora možemo pridonijeti kvalitetnijim pripremama za otvaranje Poduzetničkog start-up inkubatora”, rekao je Krunoslav Josip Čačić, voditelj Poduzetničkog inkubatora Vinkovci.

Naime, u prostoru Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj bit će uspostavljen poduzetnički inkubator za start-up tvrtke iz sektora informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). Inkubacija će pružiti sve što je potrebno kako bi novi start-up uspio u svojem naumu i postao konkurentan na tržištu, ali i međusobno umrežavanje kreativnih ljudi. Osim poslovnog prostora i suvremene uredske opreme, stanarima će biti na raspolaganju savjetodavna i konzultantska potpora pri realizaciji poduzetničkih ideja.

Na sastanku su ispred Poduzetničkog inkubatora Vinkovci sudjelovali Krunoslav Josip Čačić i Damir Bočak, ispred Grada Vinkovaca Mirta Štrk, a ispred RA VSŽ Goran Koprivnjak, Zrinka Lončar, Željana Grancarić Mitrović, Nikola Šarić i Mihovil Smiljanić.

POVEZNICA na originalni članak
Izvor i fotografije: Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije

Skip to content