Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je osmu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, na adresi Ul. Dragutina Žanića Karle 16, Vinkovci. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Agencija HAMAG-BICRO pozicionirala se kao središnja institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška, od financiranja same ideje, preko razvoja i komercijalizacije proizvoda ili usluge, pa sve do izlaska na domaće i strano tržište. Kako bi osigurali stabilan razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske jednako, započeli smo s projektom decentralizacije, čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi te lokalne razvojne agencije i inkubatori te im na tome zahvaljujem. Danas u vašem gradu i vašoj županiji otvaramo našu osmu ispostavu te se nadam da će poduzetnici na najbolji mogući način iskoristiti sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju. Agencija HAMAG-BICRO do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji potaknula gotovo 636 milijuna kuna investicija, kroz više od 530 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjetza otvaranje 720 novih radnih mjesta.“

„Veseli me otvorenje Ispostave posebice stoga što sam u svom mandatu stavio naglasak na razvoj malih gospodarstava i malog poduzetništva te pomoći poduzetnicima za uvođenje inovacija i investicija u tom sektoru. Smatram kako će njeno otvorenje u našoj županiji doprinijeti razvoju mreže poduzetničkih potpornih institucija.„ rekao je župan Vukovarsko -srijemske županije, Damir Dekanić.

Vjerujem kako će otvaranjem ureda HAMAG-BICRO-a u Poduzetničkom inkubatoru, u kojem su svi prostori popunjeni, vinkovački poduzetnici ostvarivati još bolju suradnju s ovom agencijom i dodatno unaprijediti svoje poslovanje. Naravno, napominjem kako i naše poduzetničko-potporne institucije (VIA i Tehnološki park s Poduzetničkim inkubatorom) stoje na raspolaganju našim poduzetnicima u svim sferama i ciklusima njihova poslovanja. Siguran sam i kako će buduće proširenje zone Zalužje biti dodatan impuls za razvoj gospodarstva kako u našem gradu, tako i u našoj županiji.“ – izjavio je gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.“Neizmjerno nam je drago da je HAMAG BICRO otvorio svoju ispostavu baš u našem Poduzetničkom inkubatoru.” zahvalio se svima voditelj Poduzetničkog inkubatora Vinkovci Krunoslav Josip Čačić

 

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Vinkovcima poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Biljana Tintor Jerković biljana.tintorjerkovic@hamagbicro.hr.

Skip to content