Recept za uspješno poslovanje: cjeloživotno učenje kao nit vodilja u inženjerskom poslu i konstantno ulaganje u razvoj i opremu kao temelj rada i rasta firme

Diplomirani inženjer građevine Josip Damjanović svoju je tvrtku DIG PROJEKT d.o.o. osnovao u veljači 2020., a u poslovne prostore Poduzetničkog inkubatora Vinkovci uselio je u travnju iste godine kao njegov prvi stanar. Objašnjava zašto je donio odluku useliti upravo u Inkubator: „Ukazala mi se prilika useliti u ovaj prostor u vrlo kratkom roku nakon otvaranja firme. Prostor Inkubatora je nova, reprezentativna građevina na odličnoj lokaciji; tu se nudila mogućnost rada u mirnom okruženju u zasebnom uredu, a sve u blizini samoga centra grada.”
Osnovna djelatnost tvrtke DIG PROJEKT d.o.o. je inženjerstvo i s njim povezano tehničko savjetovanje, no klijentima kokretno nudi vrlo širok spektar usluga u sektoru građevinarstva – od projektiranja i 3D vizualizacija, stručnog nadzora svih građevina i zahvata, vođenja projekata i gradilišta u svojstvu glavnog inženjera, pa do procjena i etažiranja nekretnina, izrada elaborata i troškovnika, energetskog certificiranja jednostavnih i složenih tehničkih sustava, te zaštite na radu prilikom projektiranja i izvođenja građevina. Povrh toga, pruža i konzultantske usluge poput izrade projektne dokumentacije za natječaje, konzultantskih nadzora i praćenja izgradnje i investicije. Svakom se pojedinom projektu posvećuju u potpunosti, brinući pri tome da sve bude odrađeno u skladu s propisima, zakonima i projektnom dokumentacijom, kako bi svaki klijent bio u potpunosti zadovoljan. Tvrtka trenutno upošljava jednu osobu, no u narednom razdoblju postoji plan za proširenje i zapošljavanje djelatnika.
Govoreći o svojoj motivaciji da se upusti u samostalno poslovanje, Damjanović kaže: „Od 2007. godine stječem iskustvo u građevinarstvu radeći kao voditelj gradilišta, projektant i nadzorni inženjer, a radio sam i u ostalim srodnim granama u području graditeljstva. Nakon 13 godina radnog iskustva javila se želja da se osamostalim na način da osnujem vlastiti projektantski ured. Prva je godina poslovanja bila zahtjevna, ali poslovno gledajući sam iznimno zadovoljan. Unatoč ovoj COVID situaciji, moji su se planovi realizirali – i u odnosu na moje inicijalne zamisli i želje, i u odnosu na zacrtani financijski i dinamički plan.”
Damjanović je posjednik i impresivnog broja certifikata i ovlaštenja – ovlašteni je inženjer, sudski vještak i procjenitelj u graditeljstvu, voditelj građenja, koordinator zaštite na radu, energetski certifikator i trener za energetski učinkovitu gradnju.
Pojašnjava: „Cjeloživotno učenje je smisao života i nit vodilja u ovom mom poslu. Niz godina konstantno ulažem i financijski i vremenski u sebe i posao. Ovaj posao laiku možda djeluje statično, no u pitanju je djelatnost koja pokriva vrlo širok spektar usluga i radova, pa je takvo ulaganje neophodno. Iako nam je projektiranje osnovna djelatnost, zahvaljujući tim certifikatima i edukacijama tvrtka je u mogućnosti pokriti i mnoga druga područja. Držim da je konstantno ulaganje u razvoj i opremu temelj rada i rasta firme.”
Razmišljajući o planovima i željama za ovu 2021. godinu, Damjanović kratko kaže: „U poslovnom smislu, neka se ponovi 2020., i ja ću biti zadovoljan.”

DIG PROJEKT d.o.o. za projektiranje, nadzor, procjenu i certificiranje

vl. Josip Damjanović,
mag.ing. aedif
Godina osnivanja: 2020

info@dig-projekt.hr
www.dig-projekt.hr

Skip to content