Jučer je održana Završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator Vinkovci!

U Inkubatoru će svoje mjesto naći 18 poduzetnika, 13 u uredskim prostorima, a 5 u prizemlju u prostorima za obrtnike. Inkubator će korisnicima pružati usluge najma ovisno o etapi njihova razvoja, a kroz pred-inkubacijske i inkubacijske programe. Predviđene su i različite servisne aktivnosti uključujući samouslužni restoran. U savjetodavnom i edukacijskom dijelu bit će organizirane edukacije potrebne stanarima, korisnicima i partnerima Inkubatora te brojne poslovne usluge kao što je savjetovanje u vezi s osnivanjem poduzeća, razrada poduzetničke ideje, izrada poslovnog plana, izrada investicijske studije, postavljanje organizacijske strukture, analiza tržišta, izrada marketinških planova, upravljanje kvalitetom, porezno savjetovanje i računovodstvo i slično.

“Riječ je o 2200 m2 novoga prostora za nove poduzetnike koji će u Vinkovcima dobiti priliku ostvariti svoje prve poduzetničke dane i stvoriti svoje tvrtke. Dobili smo jednu prekrasnu zgradu u Vinkovcima kao novi dom za sve one poduzetnike koji će željeti raditi u ovim našim prostorima”, istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je kako je Poduzetnički inkubator u Vinkovcima nastavak niza projekata pokrenutih s ciljem poticanja novih poduzetnika diljem Hrvatske.

“Govorimo o 46 projekata ukupnog iznosa od preko 860 milijuna kuna koji stvaraju perspektivu inkubacijskih prostora za nove mlade poduzetnike koji žele živjeti i raditi na prostoru Hrvatske. Kada se mene kao ministra gospodarstva pita koja je za nas najbolja demografska mjera i kojim metodama mi želimo zaustaviti egzodus mladih ljudi iz Hrvatske, evo ova zgrada ovdje je upravo jedna od pretpostavki kako Ministarstvo gospodarstva tome daje doprinos”, rekao je Ministar Darko Horvat.

Direktor Tehnološkog parka Vinkovci Josip Gilja kazao je kako vjeruje da će Poduzetnički inkubator vrlo brzo biti popunjen stanarima, baš kao što je to i Tehnološki park te je već za sutra najavio raspisivanje natječaja za poduzetnike, buduće stanare Poduzetničkog inkubatora.

Skip to content