STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Veleposlanstvo SAD-a Zagreb pozivaju brzorastuća tehnološka poduzeća koja planiraju izlazak i širenje na američko tržište da se prijave na nacionalnu selekciju SelectUSA Tech Pitching event – Croatia.

Nacionalna selekcija omogućava jednom hrvatskom poduzeću sudjelovanje na SelectUSA Tech Pitching eventu koji je organiziran u sklopu SelectUSA Investment Summita, događaja koji privlači više od 1.200 poslovnih investitora s približno 80 međunarodnih tržišta, a koji će se u lipnju 2021. godine održati online.

U 2019. godini na Summitu je najavljeno gotovo 100 milijuna dolara novih investicijskih projekata.

Na natjecanje se mogu prijaviti brzorastuća tehnološka poduzeća koja razvijaju novu tehnologiju, proizvod ili uslugu, ili koriste postojeću tehnologiju na inovativne načine. Poduzeće koje se prijavi na natječaj, mora biti spremno za izlazak i širenje na američko tržište.

Posebna pozornost posvetit će se projektima vezanim uz zrakoplovnu industriju, kibernetičku sigurnost, e-trgovinu, fintech i medicinsku tehnologiju, ali dobrodošle su i druge industrije. Prijavljeni projekti će biti evaluirani od strane stručnog žirija kojeg čine predstavnici Veleposlanstva SAD-a Zagreb, investicijskih fondova, poslovnih anđela te hrvatskog tehnološkog sektora.

Prijave su otvorene od 1. do 16. travnja putem poveznice, a finalno natjecanje će se održati 26. travnja.

Izvor: Privredni.hr

Skip to content