Useljavanjem još jednoga stanara ovih dana, svih 18 poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci, 13 uredskih i 5 proizvodnih, za određeno vrijeme je popunjeno.

Naš prostor je popunjen, a oko toga nismo ni dvojili s obzirom na uvjete koji su ovdje ponuđeni. Malo nas je poremetila korona jer smo u samom startu suočeni s pandemijom i imali smo lockdown, međutim, nakon godinu dana u tim otežanim uvjetima i unatoč njima, mi smo popunjeni 100% i time smo izuzetno zadovoljni”, ističe Krunoslav Josip Čačić, voditelj Poduzetničkog inkubatora Vinkovci.

Zadovoljni su, kaže, i povratnom reakcijom koja stiže od stanara, koji govore o pozitivnom poslovanju, šire svoje poslovanje i broj zaposlenih.

Neki od njih već planiraju čim prije izaći van što je vrlo dobro jer govori o tome da se neki jako dobro razvijaju. To možda jesu neke branše na koje mi u Vinkovcima nismo navikli i koje tek uzimaju maha, ali to su branše s visokom dohodovnom vrijednošću i drago mi je da su ovdje”, ističe Čačić.

A kako je dobro došao svaki dolazak poduzetnika, dobro došao je i svaki odlazak koji bi trebao značiti da je dostignuta određena razina razvoja i da se otvara prostor za nove stanare.

„Upravo ta protočnost i je smisao Poduzetničkog inkubatora. Znači cilj je da što veći broj poduzetnika useljava ovdje i da prolazi kroz proces inkubacije, ali isto tako cilj je i da čim prije izađu van jer su se razvili i prerasli ovaj radni prostor”, ističe Čačić.

A trenutačno u procesu inkubacije u Poduzetničkom inkubatoru nalaze se: Vatroinspekt, Obrt Ljulja, Agro-klaster, CNC Creativa, Elektromobili Lešić, Mega EU projekti, Terracibalae Nova, Dig projekt, Winning, EkoPlant, MBD Croatia, Centar zdravog života, Meditek, GoAds, Echor group, Hidocibalae te Design4Pets.

Prvi stanar koji je uselio u Inkubator bio je DIG projekt Josipa Damjanovića, a prvi krug popunjavanja prostora zavorit će tvrtka Design4Pets Danijele Mihić.

Ova diplomirana ekonomistica radila je u više većih tvrtki, a sada se odlučila za pokretanje vlastitoga posla.

Ideja za odlazak u poduzetničke vode i proizvodnju se javila kada sam nabavila psa. Tražeći za njega idealni proizvod za spavanje primijetila sam da je ponuda dosta jednolična, a kako sam cijeli  radni vijek  u proizvodnji ili prodaji namještaja i opremanju interijera shvatila sam da mogu napraviti odmak”, ističe Danijela Mihić.

Njezini proizvodi, kaže, bit će prilagođeni raznim stilovima u opremanju interijera, ali s naglaskom na zdravo spavanje jer u izradi proizvoda za kućne ljubimce kani primijeniti svoje znanje o proizvodnji madraca. Pri tome, budući da je velik dio ljubimaca u stanovima, njezin su cilj multifunkcionalni proizvodi kako bi se uštedjelo na prostoru, ali i novcu i vremenu. Odjeća i accessories također biti dio programa i to tako da svaki kupac može personalizirati svoj proizvod.

Poduzetničku avanturu sam odlučila početi u Poduzetničkom inkubatoru iz više razloga. Osim što nudi prekrasne poslovne prostore po vrlo povoljnim uvjetima, nudi pomoć i u marketingu kao i drugu podršku u poslovanju kroz razne usluge. Sve je to vrlo važno kada se kreće u posao”, ističe Danijela Mihić.

Izvor: Novosti.hr

Skip to content