Mlada tvrtka Elektromobili Lešić, osnovana u listopadu 2020. godine, bavi se proizvodnjom motornih vozila. U poduzetničkom inkubatoru Vinkovci, Elektromobili Lešić nalaze se od svog osnutka.
“Tvrtka se bavi preradom motornih vozila s benzinskim i dizel motorima u vozila s isključivo električnim pogonom. Također ugrađujemo i dodatnu elektroničku opremu, kao što su navigacija, parking senzori, kamere… u postojeća vozila. Uz navedeno radimo i sve vrste električnih i mehaničkih popravaka na motornim vozilima, servis klima uređaja, kao i dijagnostiku suvremenim dijagnostičkim programskim uređajima. Daljnji ciljevi su nam edukacija na području električnih vozila i primjena novih tehnologija u smislu poboljšanja ekoloških utjecaja motornih vozila na okoliš”, rekao nam je Josip Lešić, vlasnik Elektromobila Lešić, koji dodaje kako svim postojećim, ali i budućim klijentima tvrtka osigurava ugradnju isključivo originalnih i kvalitetnih dijelova, profesionalni kadar i korištenje najsuvremenijih programskih dijagnostičkih alata.
Josip Lešić je u svijet električnih automobila ušao prije nekoliko godina. Naime, na kraju svog školovanja za maturalni rad izradio je svoj prvi automobil na električni pogon.


“Taj automobil, Opel Corsa, kojeg sam tada preradio, vozi i dan danas. Njegova autonomija nije velika, od 80 do 100 kilometara što je u odnosu na današnja električna vozila malo. Sada opet u planu imam raditi jedan takav projekt, ali s puno modernijom tehnologijom. Radi se o dugotrajnom projektu, jer materijal nabavljam izvana, a zbog trenutne situacije sve je stalo.”
Zanimanje za električne automobile na našem području uglavnom imaju tvrtke koje su zbog svog poslovanja prisiljene prelaziti dnevno velike udaljenosti. S njima se češće ulazi u razgovor o električnim automobilima, jer radi se o tehnologiji koja nudi velike uštede u potrošnji, ali početna ulaganja su vrlo velika.
“Zbog velikih ulaganja mislim da kod nas još neko vrijeme električni automobili neće zaživjeti u većem broju. Druga stvar koja je vrlo važna za cijelu priču je i infrastruktura, odnosno punionice za takve automobile, kojih ovdje još uvijek nema dovoljno. Nova vozila koja imaju veću autonomiju vrlo su skupa, a i automobili koji se prerađuju nisu jeftini, jer baterije i komponente još uvijek drže visoku cijenu.”
Moderni prostor Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, u kojem su smješteni Elektromobili Lešić, nudi izvrsne uvjete za rad i daljnji razvoj tvrtke. Kako doznajemo u logističkom i financijskom smislu tvrtka je izrazito zadovoljna. Protekla godina, velikoj većini hrvatskih gospodarstvenika i obrtnika neće ostati u lijepom sjećanju. Zanimalo nas je koliko je virus, koji još uvijek nije rekao posljednju riječ, utjecao na poslovanje mlade vinkovačke tvrtke.
“Od kada sam otvorio imao sam već dosta posla, pa nisam u velikoj mjeri osjetio posljedice pandemije. U tvrtki su osigurane epidemiološke mjere obveznim korištenjem maski, dezinfekcijskim sredstavima te organizacijom posla na način da se u prostoru izvode radovi samo jednog klijenta. Ovim načinom nije uočen negativan utjecaj COVID-19 na poslovanje tvrtke”, ističe Lešić.

 

Elektromobili Lešić j.d.o.o.

vl. Josip Lešić
Godina osnivanja: 2020.

elektromobili.lesic@gmail.com
@elektromobililesic

Skip to content